MUS+ FAQ

Opklarende spørgsmål før et MUS+ forløb 

Hvad gør MUS+ unikt?

✿ MUS+ er et visuelt MUS-koncept, som sikrer samtaler der skaber udvikling. Medarbejderne svarer på et spørgeskemaet med nøje udvalgte spørgsmål, som efterfølgende konverteres til grafer der skaber fundamentet for en åben og ærlig dialog.

Med MUS+ får virksomheden et enkelt & 100% tilrettelagt MUS-forløb fra start til slut, som gør det nemt, at holde fokus på vigtige udviklingsområder/handlinger.

Kan jeg ikke komme lige så godt omkring mine medarbejdere med et alm. MUS-koncept?

✿ Ikke efter vores vurdering – et almindeligt MUS-koncept er alt for generelt. MUS+ hjælper ledere til, at se og arbejde med medarbejderne som individer – og det er der vi skaber de bedste forudsætninger for at få glade medarbejdere.

Hvordan kan vi være sikre på, at MUS+ kommer ind på det, der er relevant for os som virksomhed og for den enkelte medarbejder?

✿ MUS+ arbejder med 14 vigtige områder, som er nøje udvalgt og gennemprøvet for at sikre åben dialog omkring den enkelte medarbejders trivsel, motivation og udvikling. Ud over dette laves en grundig behovsafdækning – så vi sikrer at MUS+ tilpasses til lige netop jeres  virksomheds behov og ønsker.

Hvordan sikrer vi, at vi ikke skal bruge unødig tid på at forklare omkring MUS+ konceptet og grafer m.m. under samtalen?

✿ Inden MUS+ processen for alvor sættes igang, får medarbejderne en præsentation af  konceptet, og lejligheden til at stille spørgsmål.

Hvad gør vi, hvis der er medarbejdere, som ikke ønsker at svare på spørgeskemaet?

✿ Skulle du støde på udfordringer af denne art, er medarbejderen meget velkommen til at ringe til MUS+ konsulenten for at vende deres bekymringer – for der er intet at bekymre sig over, da MUS+ er et koncept skabt med positive intentioner som skaber et positivt udbytte.

Hvor meget kan vi trække på MUS+ konsulenten under vores MUS forløb?

✿ Der er ingen begrænsninger, men min er erfaring er, at de fleste kan håndtere MUS+ konceptet efter vores overleveringsmøde.

Kan vi bruge MUS+ konsulenten til at afholde MUS-samtaler?

✿ Alle vores konsulenter er erfarne i MUS-samtaler og har en coach baggrund. Det kan derfor være en fordel at benytte konsulenten til afholdelse af MUS, hvis der er uforløste udfordringer eller personlige relationer.

Under MUS+ samtalen

Kan vi sikre os, at medarbejderne svarer oprigtigt på spørgsmålene?

✿ Vi har aldrig garanti for noget, men MUS+ visuelle tilgang gør det langt nemmere, at se hvor der evt. kunne gemme sig  blinde vinkler, der bør tales om.

Er det muligt at tilbyde medarbejderne flere svarmuligheder end 5?

✿ Nej, der er en bagvedliggende årsag til, at vi har valgt 5 svarmuligheder, men ordlyden kan selvfølgelig tilpasses jeres ønsker.

 

Hvad gør jeg, hvis en medarbejder ikke kan huske, at de har svaret, hvad grafen viser?

✿ Du stiller spørgsmålet igen og får svaret på stedet.

 

Hvordan har medarbejderne med ikke at kunne skrive svar til hjulene?

✿ Nogle medarbejdere har behov for at skrive kommentarer imens de udfylder deres MUS+ spørgeskemaet – der vil efter behov udleveres et skema til dette formål.

 

Efter MUS+ samtalen

Hvad synes medarbejdere, der har gennemført MUS+ om konceptet?

✿ Vi har fået mange positive tilbagemeldinger om, at det har været langt sjovere at holde MUS + at der efterfølgende er sat mange gode tiltag i gang.

Kan MUS+ bruges igen næste år – nu da medarbejderne kender konceptet?

✿ MUS+ kan benyttes igen og igen. Det bliver hvert år tilpasset udfra jeres ønsker, behov og erfaringer fra tidligere år, og vi kommer selvfølgelig på banen med nye ideer.

 

Hvordan sikrer jeg, at vores udvikling fortsætter efter et MUS+ forløb?

✿ En del af vores koncept er, at der udfyldes handlingsplan inden mødet afsluttes. Vi holder desuden et telefonisk opfølgningsmøde ca. en måned efter endt MUS+ forløb. Vi ved fra tidligere erfaringer, at det er det som skal til, for at den gode udvikling fortsætter.